locatie Elbe Fitness & Therapie | Elbe 3 - 7908 HB Hoogeveen

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. 

Wij zijn o.a. specialist in:
- Manuele therapie
- Fysiotherapie
- Dry-Needling
- Handtherapie
- (Hart-)Revalidatie
- Bewegingstherapie

Heb jij vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem contact met ons op via: 0528-269599 , Mail naar: info@fysiofit-hoogeveen.nl Of ga voor meer informatie naar : www.fysiofit-hoogeveen.nl

 

Fysiotherapie 

Wat is fysiotherapie?
De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan door het toepassen van oefentherapie, massage, elektrotherapie, advisering en/of begeleiding. Hiermee probeert hij de functie van het Houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren zodat normale houding en beweging weer mogelijk is of leert u hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan. 

Voor welke klachten is fysiotherapie geschikt? 
Veel klachten in het houdings- en bewegingsapparaat kunnen door de fysiotherapeut positief worden beïnvloed. Daarbij kunt u denken aan:

Of fysiotherapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens het onderzoek bij de eerste behandeling maar is tevens afhankelijk van uw eigen inzet. 

Manuele therapie  

Wat is manuele therapie? 
De manueel therapeut verhelpt de functiestoornis van het gewricht door het toepassen van specifieke passief mobiliserende bewegingen. Door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot. De pijn neemt af en de beweging van de gewrichten kan verbeteren. Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met gedoseerde impulstechnieken. De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij hoort men soms een knappend of krakend geluid. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk. 

Voor welke klachten is manuele therapie geschikt? 
Veel klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in gewrichten kunnen door de manueel therapeut positief worden beïnvloed. 
Hierbij kunt u denken aan:

Of manuele therapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens het onderzoek bij de eerste behandeling en is tevens afhankelijk van uw eigen inzet. 

Elbe Fitness en Therapie, wat kunnen wij voor u doen?

Ga naar Sport

Ga naar Mondhygiëne

Ga naar Diëtetiek