locatie Elbe Fitness & Therapie | Elbe 3 - 7908 HB Hoogeveen

Diëtetiek

U kunt bij onze diëtisten terecht voor voedings- en dieetadviezen, regulier en orthomoleculair. Het betreft een individueel advies welke zoveel mogelijk wordt afgestemd op uw wensen en omstandigheden. Met of zonder verwijzing kan een afspraak gemaakt worden. De consulten worden vergoed door de zorgverzekeraar. Neem gerust vrijblijvend contact op voor vragen via de telefoon of de mail.

Algemene informatie Diadem

Heeft u vragen betreffende voeding? Bijvoorbeeld:

Met al deze vragen kunt u bij ons terecht. Want of u nu een dieet volgt of niet, wilt afvallen of juist aankomen, meer wilt weten over cholesterol, of een dieet moet volgen vanwege een operatie, de diëtist van voedingsadviesbureau Diadem helpt u op weg. De diëtist bij Voedingsadviesbureau Diadem is een gediplomeerd paramedicus die de vierjarige hbo-opleiding voeding en diëtetiek heeft afgerond. Alleen zij die deze opleiding volledig hebben afgerond mogen zich diëtist noemen. De diëtist heeft net als bijvoorbeeld uw huisarts een beroepscode waarin o.a. de geheimhoudingsplicht is opgenomen.  Zij staat geregistreerd in het   kwaliteitsregister paramedici. Uw diëtist bij Voedingsadviesbureau Diadem heeft tevens een aanvullende opleiding  ‘orthomoleculaire geneeskunde’, gericht op voeding, gestudeerd om u nog beter van dienst te kunnen zijn. De diëtist verstrekt een individueel dieetadvies. Dit houdt in dat in het advies zoveel mogelijk met uw wensen en omstandigheden rekening wordt gehouden. U krijgt dus geen standaard dieet welke op de lange termijn niet vol te houden is. Maar krijgt adviezen hoe u met kleine veranderingen, in uw dagelijks eet en leefpatroon, toch gezonder kunt gaan leven. 

Voorbeelden van algemeen voedingsadvies

Voorbeelden van dieetadvies

Bio-impedantiemeting

Voor COPD, sport, ondergewicht, ondervoeding en vaak ook bij overgewicht maken we gebruik van een bio-impedantiemeting; Hiermee kunnen we vet%, spiermassa, vochtgehalte en voedingstoestand meten. Deze maakt inzichtelijk of het voedingsadvies, in combinatie met optimaal bewegen, het juiste resultaat geeft. Voor veel mensen is deze meting een extra stimulans omdat het de resultaten duidelijk zichtbaar weergeeft in overzichtelijke staafdiagrammen.   

Vergoedingen

Alle consulten worden voor 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding van de diëtist valt onder het eigen risico van de zorgverzekeraar. Uitzonderingen zijn chronische indicaties  zoals Diabetes Mellitus of COPD, deze vallen buiten het eigen risico.  Er bestaan mogelijkheden tot vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. Afhankelijk van uw behandeling, regulier of orthomoleculair kunt u de declaratie indienen onder diëtetiek of onder alternatieve vergoedingen (o.b.v. MBOG). Voor meer informatie zie onze website www.diadem.nl of neem contact op via onderstaande telefoonnummer. 

Afspraak maken

Voor het bezoeken van het spreekuur is het noodzakelijk dat u een afspraak maakt. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met ons op werkdagenop ons telefoonnummer: 0523-616 876. Ook voor het aanvragen van een bezoek bij u thuis en voor algemene vragen omtrent uw dieet kunt u ons altijd bellen.    

 

Elbe Fitness en Therapie, wat kunnen wij voor u doen?

Ga naar Sport

Ga naar Mondhygiëne

Ga naar Diëtetiek